Zijn het de lentegevoelens of ‘kun je vruchtbaarheid eten’?

Het getjirp van vogeltjes, zonnestralen en stijgende temperaturen kondigen de lente aan. Echter niet alleen de bloemetjes en de bijtjes zijn op zoek naar het behoud van eigen soort. Ook sommigen onder ons willen graag een gezinnetje stichten. En wat voor velen probleemloos of bijna vanzelfsprekend verloopt, namelijk zwanger worden en een kind op de wereld zetten, wil bij anderen soms wat minder voorspoedig verlopen.

Dit werpt de vraag op wat we zouden kunnen bijdragen om de kans op een gewenste zwangerschap te vergroten. Bijvoorbeeld, hoe zit het met ons voedingspatroon? Een specifiek dieet bestaat er (nog) niet, maar er zijn zeker wel recente bevindingen van micronutriënten die een positief effect op de vruchtbaarheid kunnen hebben. Zo zou ‘ubiquinol’ (de actieve vorm van coenzym Q10), volgens recente studies, een positief effect kunnen hebben op de kwaliteit van de eicellen en het sperma.

Mannen die de kwaliteit van hun sperma willen verbeteren, zouden profijt kunnen hebben van het sporenelement zink, dat zowel spermarijping alsook de bevruchting bevordert.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!